Reisverslag Dublin

SAM_5806

 

Het begon allemaal op maandag 27 april…

Ik ging nog werken van 10u tot 16u. Vlug naar huis om mij op te frissen, trolley in de hand en op naar het station voor de trein naar de luchthaven. De trein had een half uur vertraging, hoe kon het ook anders. Gelukkig was ons vliegtuig maar om 21u10. Fast forward naar de aankomst op het appartement om 24u. Crazy als we zijn lieten we toen nog pizza bezorgen vergezeld van nacho’s en lookbroodjes.

SAM_5812

 

Een stevig ontbijt. Al kon je het meer een brunch noemen. Op vakantie slaap je uit hé! Met veel liefde trouwens gemaakt door mijn reisgenoot. Bij deze nog eens bedankt om de hele reis zo lekker te koken voor mij 🙂

SAM_5814

 

Parkjes vind ik altijd zo leuk om door te wandelen. Midden in de stad zo veel groen zien, zalig. En rustig dat het daar ook was. Het gras perfect afgereden, geen afval, geen ‘rare’ mensen…top! Ik zou gerust in dat huis kunnen wonen.

SAM_5838

 

Daarna zijn we weer de bewoonde wereld ingetrokken. Geen idee wat dat gebouw is. Op reis is het echt mijn specialiteit om foto’s te trekken van mooie gebouwen zonder te weten wat ze precies zijn.

SAM_5885

 

Slimme ik liep daar rond op hakken. Na een paar uur was ik echt aan het vergaan van de pijn dus liep ik de schoenwinkel binnen en kocht ik mezelf een nieuw paar All Stars. Voor het eerst kocht ik de korte versie. De rode zijn de mijne.

SAM_5876

 

In een ander park kwamen we deze eekhoorn tegen. Hij zat op amper twee meter van ons. Ik kreeg een flashback naar Londen. Spijtig dat we deze diertjes nooit in België van zo dichtbij zien.

SAM_5855

 

Hier zijn we in het Viking museum. In de stad waren we de tijd volledig uit het oog verloren. We kwamen toe in het museum om 16u50 en het sloot om 17u. We hebben snel enkele foto’s kunnen nemen en daarna moesten we helaas al weer naar buiten.

SAM_5846

 

Wie Dublin hoort denkt waarschijnlijk aan Trinity College. Daar wou ik zeker eens langsgaan. Prachtige gebouwen hebben ze daar. Ik heb mij net niet ingeschreven 😉

SAM_5847

 

Deze boom in de tuin van Trinity college was zo mooi dat ik er een foto van moest maken. Precies een postkaartje!

SAM_5874

 

De dag afsluiten doen we met een cocktailtje. Of meerdere 😉

SAM_5879

 

Man man, dit was zooooo lekker. Als ik die foto zie begint m’n maag spontaan weer te knorren.

SAM_5887

 

We zijn naar Killdare outlet geweest. Niet zo ver van Dublin. Allemaal dure merken  aan soms echt belachelijk lage prijzen. Vooral de Ralph Lauren had groot succes. We zijn allebei een heel stuk armer naar huis gegaan. Wel zeer tevreden over mijn aankopen!

SAM_5890

 

Even een coffee break met de grootste chocoladekoek die ik ooit al gegeten heb.

SAM_5895

 

Even langs UCD wandelen waar mijn reisgenoot twee jaar gestudeerd heeft. Super mooi en modern gebouw. Er was zelfs een zwembad!

SAM_5929

 

Op de laatste dag gingen we nog naar een museum vol opgezette dieren. Hier staan we bij mijn lievelingsdieren: de haaien! Echt ongelofelijk wat ze daar hadden. Op het eerste verdiep hadden ze zelfs opgezette leeuwen, olifanten, apen, beren….You name it, they’ve got it!

Het was een fantastische citytrip vol van lekker eten, drinken, cultuur, shoppen en aangenaam gezelschap. Zouden jullie een shoplog willen zien van de designer outlet?

Written by Eva

7 thoughts on “Reisverslag Dublin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s