Naar de kapper

kapsalonretro

Voor we aan het nieuwe jaar beginnen ga ik snel nog naar de kapper. Een noodzakelijk kwaad…

Naar de kapper gaan, ik ben er geen fan van. Het begint al bij het maken van een afspraak. Bij de meeste kapsalons gaat dat niet. Gevolg, altijd drie uur wachten voor je aan de beurt bent.

Om de wachttijd minder lang te doen lijken mag je dan wel al snel naar ‘de wastafels’ gaan. Daar ben je misschien een kwartiertje zoet mee maar dan zit je daar nog anderhalf uur als een natte hond te wachten tot het jouw beurt is. Dan maar even bladeren in de kapselboeken…

toweldog

Eenmaal in de kapperstoel komt de grote vraag: wat wil je? Bij mij is het antwoord vaak: ‘alleen de puntjes wat bijknippen’. In kapperstaal wordt dat blijkbaar vertaald naar een goeie vijf centimeter. Nooooooo! Ik heb al de reflex ontwikkeld dat ik tijdens het knippen de kapper nog eens zeg ‘niet te kort knippen hé’.

Na het knippen komt het drogen. De haardroger staat aaaaltijd te warm. Seriously, dat mensen daar nog geen brandwonden opgelopen hebben. Daar zit je dan mooi in te de spiegel te kijken naar je bloedrode kop. Om het haar mooi plat te krijgen komen er allerhande borstels aan te pas. Het haar wordt letterlijk steil GETROKKEN. Mijn hoofd zwiept lustig heen en weer. Ondertussen ben ik de tranen aan het verbijten.

pullhair

Als alles gedaan is vraagt de kapster (of kapper) dan trots als je tevreden bent. Heeft er ooit al iemand nee durven antwoorden? Zou de kapper dan opnieuw beginnen? Afwerken doen we uiteraard met een gigantische wolk haarlak waar je longen spontaan van dichtklappen.

Nu snap je vast waarom ik niet echt uit kijk naar een kapbeurt. Heb jij een leuke anekdote?

Written by Eva

10 thoughts on “Naar de kapper

  1. Leuk artikel! Ik ging ooit naar een kapper die blijkbaar niet recht kon knippen want ik ging buiten met een kapsel die links enkele centimeter korter was dan rechts. Maar dat is dan ook mijn enige slechte kapper ervaring. Sinds enkele jaren ga ik naar een meisje die mijn haar helemaal knipt zoals ik het wil en waar ik geen anderhalf uur moet wachten boven de wastafel..

  2. toen ik nog wat jonger was had ik best lang haar ( ongeveer tot net boven mijn kont ) en mijn haar was erg zwaar dus gingen mijn krullen hangen en kreeg ik stijl haar,dus hup samen met mijn vader naar de kapper en zeiden dat ik laagjes in mijn haar wou,de kapster zei dat mijn haar te kort was en dat dus niet ging,mijn vader en ik dachten oke zal wel dus we reden weer naar huis,we kwamen mijn buurvrouw tegen ( kapsel a la pink/miley cyrus ) en die zei : dat kan toch niet,ik heb vorige week mijn haar in laagjes laten knippen ! dat was dus beetje raar haha :’)
    maar verder gelukkig nooit awkard momentjes gehad,later heb ik mijn haar alsnog afgeknipt tot iets langer dan de schouders en toen ik buitenkwam dacht ik eerst : neeeee wat heb ik gedaan ?! maar nu ben ik er wel blij mee (:

  3. Ik vind naar de kapper gaan eigenlijk wel fijn, we wonen boven een kapsalon. Afspraak maken is zo geflikt 😀 hihi, en eigenlijk moet ik nooit lang wachten. En tijdens het wachten geniet ik van een glaasje Cava of een glaasje wijn. Ik vind het geen marteling om naar de kapper te gaan.

  4. Precies waarom ik niet graag naar de kapper ga.
    Het feit alleen dat als ik zeg “NEE, dat wil ik niet korter” dat ze dan toch nog nodig vinden om de schaar erin te zetten en mijn hele kapsel te verpesten irriteert mij mateloos. En dan die small talk wat mij weinig interessant lijkt. “Zo je haar was nodig toe aan een knipbeurt!” uh ja daarom ben ik hier…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s