L’occitane shine mask for dry and damaged hair

Herfstweer en mijn haar, geen goede combinatie. Mijn haar is droog en weerbarstig én beschadigd van steiltanggebruik. Gelukkig had ik nog dit haarmasker sample op de planning staan. Zou dit helpen?

De verpakking is eenvoudig. Mensen kiezen ook niet l’occitane voor de luxueuze verpakking maar wel om de inhoud.

Zo omschrijft l’occitane het product op de website:

Dit masker, dat in het bijzonder is aan te raden voor door haarverf of permanent kwetsbaar geworden haar, voedt en herstelt de haarvezel op grondige wijze. Het beschermt het haar tegen agressieve invloeden van buitenaf. De rijke en zijdezachte crèmetextuur maakt het haar glanzend en zacht en geeft het een beschermend laagje.

Op de verpakking zag ik ook ‘5 essentiële oliën’. Daar krijg ik het een beetje benauwd van. Olie associeer ik snel met vettig haar. Ik spreek uit ervaring. Veel haarproducten met olie in, zelfs droge olie, maken mijn haar toch al snel vettig. Leuk is anders.

Wie niet waagt, niet wint! Gisteren heb ik het masker gebruikt.

De textuur is aangenaam. Een crème die lekker luchtig is en zacht. De geur vind ik ook heel speciaal. Kruidig geloof ik.

Ik heb het masker een paar minuten laten intrekken. Zo staat het ook op de verpakking. Tijdens het uitspoelen voelde m’n haar al ongelofelijk zacht. Erg veelbelovend!

Ik heb m’n haar aan de lucht laten drogen, zoals altijd. Het ziet er minder droog uit dan anders. Dat vind ik al heel goed. De glans is niet meer dan anders, maar ook niet minder. Wat wel leuk is, is dat mijn haar niet begon te kroezen in de regen. Mijn vrees voor vettig haar was onterecht, gelukkig!

Zou ik dit full size kopen? Ik twijfel nog. Uiteindelijk kan je zo’n sample maar één keer gebruiken en ik test een product toch liever meerdere keren uit. De prijs houd me ook een beetje tegen want dit masker kost full size 23 euro voor 250 ml.

Wat denken jullie? Hebben jullie ervaring met dit product?

Written by Eva

9 thoughts on “L’occitane shine mask for dry and damaged hair

  1. Ik zou het ook niet weten… Ik heb het geluk dat mijn haar nog makkelijk is buiten dan redelijk vettig. Maar het lijkt mij wel een goed masker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s