Eau précieuse lotion

Mensen die regelmatig beautyblogs lezen weten dat sommige producten erg aangeprezen worden, de zogenaamde holy grails. Meerdere bloggers zijn dan vol lof over product A en je bent al snel naar de winkel aan het lopen om het zelf aan te kopen. Zo kocht ik dan eindelijk de eau précieuse…

Deze lotion zou de huid zuiveren en is ideaal voor de vette huid en de probleemhuid. Probleemhuid? Check. Vette huid? Check².

Hoe gebruik je dit product? ’s Morgens en ’s avonds met een wattenschijfje aanbrengen op een gereinigde huid. Concentreer je op de probleemzones en niet afspoelen.

Claim van het product:

Verwijdert onzuiverheden, dode cellen en talgoverschot. Zuivert de huid door puistjes en mee-eters  te verwijderen.

De lotion is kleurloos en heeft een geur die ik niet meteen kan beschrijven. Op de ingrediëntenlijst zie ik parfum staan. Het blijkt de levomenthol  te zijn die ik ruik.

De fles heeft een draaidop en zoals je kan zien op de foto een grote opening. Misschien een beetje onhandig om met zo’n ‘lompe’ opening te werken voor sommigen. Met de 375 ml kan je toch een paar maanden weg. Hangt er natuurlijk vanaf hoe vaak je het product gebruikt.

Wat zijn de resultaten? Na twee weken trouw ’s morgens en ’s avonds aangebracht te hebben is mijn huid naar de vaantjes. Ik heb rode droogteplekken op mijn gezicht. Het aantal schilfers is ontelbaar. Zelfs mijn make-up kan ik niet meer egaal aanbrengen. Ramp o ramp!

Een paar weken later (nu) is mijn huid bijna terug ‘normaal’. De eau précieuse kuur heb ik uiteraard stopgezet en ik ben niet van plan om hem ooit nog te hervatten. Zo zie je maar hoe iedere huid anders reageert. De ene vind het een wonderproduct, voor mij is het een skin-destroyer.

Wat zijn jullie ervaringen?

Written by Eva

20 thoughts on “Eau précieuse lotion

      • Het is vooral de salicylzuur in het product dat werkt tegen acne en vette huid. Er zit geen alcohol in en dat is een goed punt. Vermijd alcohol en parfum. En als het er toch in zit. Zorg dan dat het in de tweede helft van de ingredientenlijst zit. Op het eerste zicht zijn de ingredienten vrij goed. De doorzichtige flacon had beter in een niet lichtdoorladende plastic fles gezeten. Zo blijven de ingredienten langer goed. Bewaar toners altijd in de koelkast.

  1. Oei oei, schilfers? :/
    Dat kan toch niet helemaal gezond zijn dan. Als het zo sterk uitdroogt dat je van vet naar schilfers gaat moet daar toch iets verdacht in zitten of je bent allergisch. Kan ik nu alvast schrappen van mijn lijstje!

  2. Wat erg zeg! Misschien moet je eens kijken naar de producten van Paula’s Choice? Geen alcohol en kleurstoffen en je kan er wel zo’n beetje vanuit gaan dat de ingrediënten in de producten allemaal echt nodig zijn en een bepaalde werking hebben. Ik gebruik de hele Skin Balancing lijn en mijn huid is er echt van opgeknapt! Het lijkt heel duur, maar je doet erg lang met de producten!

  3. Ik heb noch een probleemhuid noch een vette huid maar kocht hem ook ooit es. Voor mijn huid deed ie echter niets. In het begin kreeg ik een rode vlek op mijn gezicht, daarna een tijd niet meer gebruikt. Nu ben ik hem aan het op maken en doet het niets bijzonders meer. Als ie op is, koop ik hem niet meer opnieuw. Zo zie je maar he. All that glitters ain’t gold :p !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s