Ombre lips

bron: tumblr

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

De trend van het ombre haar slaat goed aan. Persoonlijk vind ik dat niet altijd even mooi. Het is heel erg afhankelijk van persoon tot persoon.

Maar daar gaat het niet over vandaag. De make-upwereld heeft de trend ‘ombre’ overgenomen en is met het prachtige resultaat ‘ ombre lippen’ op de proppen gekomen. Op zich is de basis van deze techniek vrij gemakkelijk. Maar het resultaat kan echt prachtig zijn! Wil je opvallen zonder je klasse te verliezen op dat hete zomerfeestje? Wel dan denk ik dat de perfecte manier gevonden heb voor jou!

Hoe begin je er nu aan? Eerst en vooral kies je de juiste kleuren. Mogelijke combinaties:

Rood en roze

Oranje en rood

Roze en oranje

Paars en roze

Rood en paars

Wijnrood en bloedrood

Dieprood en fushia

Aangezien de kleuren nogal fel zijn, zou ik ten sterkste aanraden de rest van het gezicht low key te houden. Het is zoeken naar een balans tussen clown en hippe beauty. De beste combinatie is met een streepje eyeliner en mascara. Verder van de rest heb je niet veel nodig. Het zijn tenslotte de lippen die alle aandacht verdienen!

Je hebt je twee kleuren ( kunnen er in principe ook meer zijn). Kies voor de buitenrand de donkerste kleur en voor de binnenkant de lichtste. Zo krijg je het optisch effect vollere lippen te hebben.

Het kan gemakkelijk zijn om eerst met een lippotlood de randen aan te duiden. Deze look moet wel nauwkeurig gedaan worden, anders ga je snel lijken op een … euh make-up disaster.

Breng dan je donkerste kleur ( bv dieprood, paars, rood, ..) aan met een penseeltje op de buitenste randen van je lippen. Daarna breng je de lichte kleur van binnen aan. Als je werk met meerdere kleuren moet je dus meer in laagjes werken.

Hoe pas ik deze trend aan op het kantoor? Wel je kan de techniek van twee kleuren gemakkelijk toepassen op andere kleurencombinaties. Zorg dan gewoon dat de twee kleuren niet te ver van elkaar verschillen. Het ene gewoon wat lichter/donkerder dan het andere. Vergeet niet om altijd af te werken met doorzichtige lipgloss voor een extra shiny effect!

Written by Silke

19 thoughts on “Ombre lips

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s