Citroenkuur

bron foto: www.freepik.com

Schoonheid zit vanbinnen en we mogen dit eigenlijk soms echt letterlijk nemen. Om te stralen en er fantastisch uit te zien, moet je zorgen dat je gezond bent vanbinnen. Het heeft namelijk geen zin om met make-up alles te camoufleren. De vermoeidheid, doffe huidskleur, wazige ogen, … zullen je toch verraden.

Wat kan je doen om jezelf eens een boost te geven? Citroenen! Jep, die vrolijke gele vruchtjes zijn your way to go. Ze zitten namelijk boordevol vitamine C en geven je een instant oppepper.

Het is een trucje gebruikt door fotomodellen om snel vermoeidheid weg te krijgen en om in een recordtempo gewicht te verliezen. Dat laatste zou ik je afraden, omdat het niet blijvend is en gevaarlijk is. Het dieet, hoe zit dat in elkaar? Je drinkt gedurende een week niets anders dan water met citroensap, ahornsiroop en soms ook cayennepeper. Je eet die hele week niets. De kilo’s vliegen er vanaf. Maar dat hoeft ons niet te verbazen, aangezien je niet mag eten… .  Het klinkt allemaal leuk om even in een week tijd tot 5 kilo te vermageren, maar het resultaat is niet blijvend. Na die week zul je terug moeten eten en de kilo’s komen geleidelijk aan terug. En gezond is het zeker niet.

We keren terug naar dat ‘gezonde’ element van citroensap. Als je elke dag een glas met ongeveer het sap van een halve citroen drinkt, dan geef je jezelf een echte reiniging vanbinnen. Je moet het zien als een figuurlijke peeling voor de maag en darmen. Door die ‘ontgifting’ zul je stukken beter door het leven gaan. En dat straalt natuurlijk af op je gezicht. Wie zicht goed voelt, ziet er ook goed uit!

Let wel op: de tandjes zijn niet zo gelukkig met al dat zure sap. Verzorg ze dan ook extra tijdens je kuur of anders kan je het glazuur van je tanden aantasten.

Written by Silke

17 thoughts on “Citroenkuur

 1. Ik moet vanbinnen ongelofelijk hard stralen want ik drink al sinds kinds af alle dagen vers geprest fruitsap in de ochtend met citroen, pompelmoes, sinaasappelen & soms wel eens ananas of limoen.

  Ik vrees dat al dat zuur ook wel een nadeel heeft, ik heb namelijk zwakke tanden en al dat zuur helpt wrs niet helemaal 😉

  Ik vind nu niet dat ik straal maar hoe slecht moet ik er dan niet uitzien als ik stop met vers fruitsap te drinken 😀

 2. Heb ooit geprobeerd water te drinken met enkele druppels citroen in en wat een slechte smaak! Haha. Misschien toch maar de Ijsprinses haar raad opvolgen en verwerken in allerlei andere vruchten … ^^

 3. Ik drink heel vaak water met een citroentje erin of met citroensap! Maar dit doe ik niet om af te vallen, gewoon omdat ik het lekker vind (heb ook niet het idee dat ik daardoor af val). Ik wist niet dat het ook ontgift e.d., mooie bijkomstigheid voor mij dus!

 4. Ik kende het, maar ik kan niet zo goed tegen de smaak van pure citroen, haha. En mn tanden vinden het inderdaad ook niet zo leuk.. Ik straal gewoon van buiten omdat ik lekker in mijn vel zit! 🙂
  Liefs,
  xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s