Een man over schoonheid

Als vrouw maken we ons veel te druk om onze make-up, haar en kleding. Dat is toch wat ik vaak mag horen van die ‘mannen’. En toch … wanneer we ons mooi opmaken lijken we veel meer interesse te krijgen door diezelfde ‘mannen’. Hoe zit dat nu? Ik stelde een aantal vragen over schoonheid aan een echte man. En dit waren zijn antwoorden… .

Hoe vat jij als man  ‘schoonheid’ op?

Schoonheid is relatief, ik beschouw schoonheid als iets wat de maatschappij van mannen of vrouwen verwacht, terwijl voor mij schoonheid meer iets is wat speciaal is. Ik zie schoonheid als iets wat mij aanspreekt, iets wat me intrigeert. Als ik iemand mooi vind, dan komt dat eerder omdat ik een goed gevoel krijg bij die persoon. De persoonlijkheid, innerlijke schoonheid dus. Iemand kan mooi zijn, maar zonder een goeie persoonlijkheid, zou ik nooit op zo iemand kunnen vallen.

Hoe sta jij tegenover de eeuwige discussie over het al dan niet dragen van make-up? Wat vind jij mooi bij een vrouw? Waar knap je op af?

Voor mij is het belangrijk dat de make-up bij een vrouw vooral niet overdreven is, ik heb niet graag dat er klodders make-up aan een vrouw hangen, voor mij is het belangrijk dat een vrouw er zo natuurlijk mogelijk uitziet, met een beetje make-up. Als iemand veel make-up draagt, is geen afknapper voor mij, als het maar mooi is aangebracht of bij die persoon past.
Waar ik dan wel op afknap is eerder zo’n vrouwen waarvan de ogen zo heel dik in felle kleuren gedaan zijn, die totaal niet bij hen passen. Dan begrijp ik ook niet dat die mensen dat ook niet zien.

Zou je zelf ooit make-up dragen? Denk je dat dit bestaat speciaal voor mannen? Kan dit een meerwaarde zijn voor mannelijke schoonheid?

Make-up voor mannen bestaat wel denk ik. Ik weet zelf niet goed of ik dit zou dragen dan, zeker dingen als oogschaduw en dergelijke zou ik niet dragen, dat wil wel niet zeggen dat het niet zou kunnen een meerwaarde zijn voor mannen. Ik zou zelf wel iets als een gezichtscrème ofzo willen dragen, maar dat zou dan ook de limiet zijn voor mij, andere dingen zijn voor mij een no-go.

Welke tips zou je meisjes/vrouwen willen meegeven omtrent schoonheid/make-up?

Draag make-up waar je je goed of gemakkelijk bij voelt.

Als je je onzeker voelt, verstop je dan ook niet achter je make-up. Er zijn zeker mensen die je aantrekkelijk vinden, met of zonder je make-up.

Als je uitgaat, zorg dan voor make-up die niet gemakkelijk uitloopt voor in warme ruimtes of als je naar een triestige film gaat, want dan zie je er meestal niet uit en schaam je je rot.

Durf ook eens zonder make-up weg te gaan, je zult zien dat je je niet moet schamen voor hoe je er uitziet op een “natuurlijke” manier.

Written by Silke

8 thoughts on “Een man over schoonheid

  1. Ga ook eens uit zonder make-up? Hoe moet ik dan nog van straat geraken? :p Als je er ’s morgens als een draak uitziet kan het geen kwaad meer, want dan is hij toch al binnen ^^ Mhiihii.
    Grapje hoor, héél leuk geschreven en leuke ideeën van dé man!

  2. Ik draag make-up omdat ik dat zelf wil, zal me een worst wezen wat mannen er van denken 😀
    Niet schamen voor de “natuurlijke” manier? Ja amai. Als die denken dat ik wakker word en fabulous uit mijn bed rol zijn ze ook verkeerd! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s