10 questions tag

Yep, alweer een tag. Ik hou er gewoon van om ze in te vullen 😀 Vooral tijdens het mooie weer van de laatste dagen! Deze tag vond ik persoonlijk een hele leuke met originele vragen. Ook een uitstekende tag om mij beter te leren kennen. Veel leesplezier 🙂

1. How old were you when you started wearing makeup? Make-up is een groot woord. Ik denk 14 jaar. Toen droeg ik een rode lippenbalsem van Yves Rocher.

2. How did you get into makeup? Elk meisje keek vroeger wel eens hoe haar moeder voor de spiegel bezig was met make-up. Ik dus ook. Sedertdien verlangde ik naar de tijd dat ik ook groot genoeg was om make-up te mogen dragen. In tijdschriften bladerde ik altijd naar de make-up en keek ook wat de oudere meisjes op school droegen.

3. What are some of your favorite brands? Zoals ik al in een eerdere tag zei heb ik nog niet veel merken uitgeprobeerd (waar blijven de blogsales?!) maar voorlopig is Catrice m’n favoriet. Prijs/kwaliteit is dit merk echt super.

4. What does makeup mean to you? Make-up is voor mij een hobby. Mij op het gemak opmaken is echt de beste me-time. Je kunt er ook heel creatief mee zijn. Voor mij is make-up wat verf is voor een schilder of deeg voor een bakker. Zoveel kleuren, eindeloze combinaties, limited editions die uitgebracht worden, je hart die een sprongetje maakt als je een nieuw product gekocht hebt…make-up is endless. Ook andere mensen genieten van mijn hobby. Op aanvraag doe ik soms de make-up voor familie en vrienden. Dan voel ik me zeer geflatteerd en ben ik blij dat ik andere mensen gelukkig heb kunnen maken.

5. If you could only wear 4 products on your face what would they be? Foundation, blush, lipgloss en mascara.

6. What is your favorite thing about makeup? Dat het echt mensen kan transformeren tot een betere versie van zichzelf.

7. What do you think about drugstore makeup vs high end makeup? High end make up heb ik niet veel ervaring mee. Ik kan alleen zeggen dat het verschil tussen de twee soms niet groot is qua kwaliteit. Soms zijn budgetmerken zelfs beter of evengoed. Iedereen kent wel dupes van high end producten die maar de helft kosten van het originele product of zelfs minder. Dat zegt al genoeg vind ik. Bij high end producten betaal je ook veel voor de verpakking en de naam. Ik ben zeker niet tegen high end make-up maar ik zou het dom vinden van mezelf om bijvoorbeeld 60 euro te betalen voor een blush van merk x als die van merk y voor 15 euro even goed is.

8. What is one tip of advice you can give to a beginner? Doe alles op het gemak en laat je niet teveel beïnvloeden door anderen. Begin bij de basis en hou het bij neutrale kleuren. Als je wat meer ervaring hebt kun je dan fellere kleuren beginnen gebruiken. Geef er zeker in het begin niet te veel geld aan uit. Met budgetmerken raak je al heel ver. Je hebt ook geen 100 producten nodig. Beter 10 goede producten dan 20 slechte. Praat ook over make-up met je zus, mama, vriendin, nicht…zo kun je leren van elkaar.

9. What do you think about the beauty community on YouTube? Heel handig. Daar zitten echte artiesten tussen waar ik alleen maar van kan leren. Ik vind het ook lief dat ze deze kennis met ons willen delen.

10. What is one makeup trend you never understood? Helaas te veel om op te noemen. Vooral de trends die te maken hadden met wenkbrauwen.

Written by Eva

9 thoughts on “10 questions tag

  1. Met 9 ben ik het zo mee eens! Je leert zoveel van YouTube, soms als ik iets niet weet, bijvoorbeeld met koken, dan kijk ik op YouTube. xD Klinkt echt sad, maar ze leggen echt van alles uit! True that, je hebt echt geen pure cosmetica nodig als je er niet mee kunt “omgaan”, dus meer dat je niet weet waar iets voor dient. Je moet bij de basis beginnen!

  2. Ik vind tags ook echt leuk! Met make-up heb ik zelf iets minder. Hang meer aan de lifestyle – fashion rand. Maar toch. Vond het leuk om te lezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s