Veel voorkomende make-up fouten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
1. Dezelfde kleur oogschaduw als je kleren

Je hoeft helemaal niet dezelfde kleur oogschaduw te kiezen als je outfit. Integendeel, durf eens te experimenteren met kleuren! Vroeger was het de mode om dezelfde kleur oogschaduw te nemen als je bovenstuk. Dit is verleden tijd!

2. Geen goede overgang in foundation

Het is erg belangrijk om een mooie overgang van je gezicht naar je hals toe. Zorg dus dat je foundation zo dicht mogelijk ligt bij de kleur van je hals. Dit wil niet zeggend dat je geen kleur kunt toevoegen aan je gezicht, maar dit doe je niet door foundation te gebruiken! Hiervoor heb je een blush en bronzer.

3. Grof afgewerkte oogschaduw

Gewoon een streep oogschaduw zetten is niet genoeg. Je moet zorgen voor een mooie overgang tussen de verschillende kleuren die je gebruikt. Zelfs al gebruik je maar één kleur, dan nog zorg je dat de randen een egale afwerking hebben. De correcte term hiervoor is ‘blending’ en is ZO belangrijk als het aankomt op oogschaduw.

4. Veel te veel

Heel zware oogschaduw en eyeliner plus dan nog eens felrode lippen… het is allemaal wel erg veel. De gouden regel is: ofwel alle aandacht naar de ogen gericht of de lippen. Dat wil niet zeggen dat je de twee nooit kunt combineren, maar dit vraagt enige ervaring om de juiste balans te vinden.

5. Te veel glans

Je gezicht mag glanzen, anders heb je een poedergezichtje. Maar niet het hele gezicht mag glanzen, je zou er nogal snel zweterig en vies gaan uitzien. Geen leuk zicht dus. Kies voor glans op de neus, voorhoofd, kin en boven de jukbeenderen. In de winter mag je wel voor een matte look gaan, in de zomer kies je beter voor wat glans.

Wie niet graag met poeder werkt, kan bv. ook kiezen voor de fix plus spray van MAC.

5. Ruwe en gebroken lippen

Het is op zich niet echt een fout, maar je kan het wel voorkomen. Lippen die door het leven gaan alsof ze net een maand in de sahara hebben gezeten= not done. Koop een lippenbalsem en smeer regelmatig om droge lippen te voorkomen. Persoonlijk doe ik dit altijd ’s nachts, zodat het goed kan inwerken.

Written by Silke

20 thoughts on “Veel voorkomende make-up fouten

  1. Die foto, lekker overdreven! 🙂

    ik smeer mijn lippen regelmatig in met butters, herstelende lipbalsems… you name it, en ik het het geprobeerd. Toch zijn ze altijd gekloofd of uitgedroogd. Niet fijn.

  2. Hihi helaas zie ik veel van dit soort ‘foute make-up’ voorbij lopen.
    Zelf vind ik trouwens dezelfde kleuren in je make-up als in je outfit niet fout. Zeker met een turquoise outfit vind ik bv matchende turquoise oogschaduw supermooi. Maar dat is een kwestie van smaak 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s