5 gewoontes om mee te breken

1. Overdaad

We willen de perfecte huid en dat is begrijpelijk. Sommigen smeren er dan maar op los en leggen dikke lagen voor het slapengaan op hun gezicht. Dit is eigenlijk niet goed, want het maakt onze huid lui. Het zal zelf minder snel nieuwe huidcellen aanmaken omdat het denkt dat het product genoeg doet. Het is goed om je huid te hydrateren en te onderhouden, maar het heeft geen zin om continu te smeren.

Verander ook je producten met regelmaat. Koop niet telkens hetzelfde product, maar probeer eens een ander product. De huid is dan verplicht om te “werken” maar krijgt wel een duwtje in de rug.

2. Bruinen zonder zon

Het is iets waar we ons allemaal aan laten vangen … . Bruinen zonder zon klinkt zo fantastisch in de oren. De realiteit is helaas compleet anders. In veel gevallen werkt het niet of is het resultaat oranje. Hoeveel keer ben je al in plekken ‘gebruind’, lijkt het product af te gaan op je kleren of zie je eruit als een wortel? Veel te veel … . Dus laat die zelfbruiner in de rekken liggen en kies voor andere mogelijkheden. Laat je huid zijn zoals het is en leer te houden van je blekere huid. Of ga een paar keer naar de zonnebank. Een paar keer kan geen kwaad, elke 2 dagen daarentegen … .

3. Elke dag je haar wassen

Als je geen fris gewassen haar hebt valt er niets met je kapsel te doen. Ik begrijp het en veel andere lezers ook. Maar ik hoef je niet te vertellen dat het eigenlijk niet zo gezond is. Je haar heeft een bepaald vetgehalte nodig en als je het elke dag wast zal je haar droog en futloos worden.  Kies voor een droogshampoo in de plaats of wees creatief met je kapsel. Een leuk opsteekkapsel kan onhandelbaar/ vettig haar goed verbergen.

4.  Te veel makeup

Het is hier al een paar keer gezegd, maar smeer geen dikke lagen op je gezicht. Het ziet er zo onnaturel uit en maakt je heus niet mooier. Probeer een manier te vinden om makeup als een opfrissing van je gezicht te maken. Foundation dient om je huid een boost te geven, concealer werk imperfecties weg en mascara doet je ogen stralen.  Werk vanuit dit basisprincipe en je zult verstelt staan hoe goed je eruit kan zien met minder makeup.

5. Laat het eens door een ander doen

Je wil geld besparen door zoveel mogelijk zelf te doen. Begrijpelijk want ik reageer ook zo. Maar soms moet je misschien toch een professional inschakelen. Bv. je wenkbrauwen eens echt goed laten epileren en dan zelf bijwerken. Of je nagels en voeten laten onderhouden. Wij hebben nu eenmaal niet de kennis die de schoonheidsspecialiste heeft.  Laat je een paar keer trakteren op café en investeer je geld in een pro. Maar wees slim! Observeer wat de schoonheidsspecialiste doet en leer zo de kneepjes van het vak.  Het kan nooit kwaad om iets nieuw bij te leren… .

15 thoughts on “5 gewoontes om mee te breken

  1. Ik wil toch even een opmerking geven over punt nr. 2 ‘bruinen zonder zon’. Ik gebruik dit al jaren in mijn gezicht. Ik heb nog nooit een plek of vlek gezien en werd er nog nooit over aangesproken. Ik denk dat je gewoon een goed product moet kiezen en super belangrijk, scrubben! De bruinen zonder zon drops van Collistar zijn echte toppers voor je gezicht, ruiken niet vies, smeren makkelijk uit en echt…geen vlekken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s