Zo kies je de juiste foundation

Het kiezen van de juiste tint foundation is heel erg belangrijk. De kleur moet namelijk zo dicht mogelijk tegen je natuurlijke huidskleur liggen. Belangrijk om te onthouden is dus dat je foundation niet dient om een gebruinde tint te krijgen! Daarvoor heb je een bronzer. Ook mag de kleur niet te licht zijn, anders kan je er nogal pips uitzien.

Test een nieuwe foundation op je hals, zo weet je perfect of de kleur een goede match is. Is de kleur nog niet 100 % wat het moet zijn, maar je hebt ze wel al gekocht? Koop een lichtere/donkerdere foundation met dezelfde structuur en meng tot je de juiste teint hebt.

Er bestaan verschillende soorten foundations: kies de juiste soort bij jouw huidtype.

1. Compact-crème foundation: wordt vaak verkocht in de vorm van een poederdoos, maar is eigenlijk crème die een heel erg natuurlijk effect heeft. Ideaal voor wie het gezicht gewoon een beetje wil opfrissen.

2. Stick Foundation: dit is het zware kaliber en is niet overal te vinden, dit is de foundation die men gebruikt in het professionele circuit. Vooral voor fotoshoots enz. Geen aanrader om overdag te dragen dus.

3. Vloeibare foundation: de meest bekende soort en ook vaak de beste optie. Ook hier bestaan er verschillende soorten. De transparante foundation dekt heel licht en laat de natuurlijke huid nog steeds zichtbaar. Daarnaast heb je de dekkende foundation, deze legt een volledig nieuwe laag op je huid.

Tussen deze soorten heb je nog mattifierende foundation. Deze is ideaal voor de vette huid, omdat het blinken van de huid stopt.

Daarnaast moet je ook onthouden dat je foundation je een frisse teint moet geven. Smeer dus geen dikke lagen maar zorg dat de foundation een soort van tweede huid kan worden. Heb je dan nog steeds oneffenheden die je wil wegwerken? Gebruik een concealer of ga enkel over die plaatsen die nog een tikkeltje extra hulp nodig hebben.

Een laatste tip is om je foundation te blijven aanbrengen tot minstens in het midden van de hals. Je kunt je foundation mengen met een dagcrème om een natuurlijke overgang te krijgen.

Allerlaatste tip: gebruik altijd een primer! Je foundation blijft veel langer goed, is gemakkelijker aan te brengen en gaat een cakey-face tegen.

14 thoughts on “Zo kies je de juiste foundation

  1. Zéer handige tips want ik vind een goeie foundation vinden nog altijd éen van de moeilijkste dingen die er is! Dat is wel mede door de verschrikkelijke lampen in winkels…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s