Onderhouden van je make-up & toebehoren

Erg belangrijk bij je make-up is  dat je een goede hygiëne hanteert. Je gebruikt die producten , borstels enz. namelijk op je gezicht. Geen plaats voor vieze microben dus.

Ook make-up heeft een vervaldatum!

Jarenlang dat ene restje foundation of stompje oogpotlood sparen heeft geen zin. Daarnaast zal het product niet meer zo goed werken als je het al een lange tijd bewaard. Jaarlijks zou je eigenlijk eens de grote kuis moeten houden in je producten. Wat gebruik je eigenlijk niet meer? Is het nog wel de moeite waard om dat restje te houden? Ga je het nog gebruiken in de nabije toekomst?  Maak er iemand anders gelukkig mee en gooi weg wat er niet meer goed uitziet. 

Schoonmaken van je materiaal

Je borstels voor je foundation, oogschaduw, eyeliner enz. moeten in principe elke week gereinigd worden. Anders gaat de kwaliteit van je materiaal aanzienlijk achteruit en het is gewoon niet echt aangenaam om met een vieze borstel je make-up aan te brengen.

Hoe reinig ik ze grondig, zonder aan kwaliteit te verliezen?

Je hebt shampoo en conditioner nodig. Je kan de shampoo ook vervangen door vloeibare handzeep. Dit mag het goedkoopste zijn wat je kan vinden, dat maakt niet uit.

Je maakt de borstels nat en doet wat zeep/shampoo in je linkerhand. Met je rechterhand ga je cirkeltjes maken met de borstel in de zeep. Je zal zien dat de zeep snel vuil zal worden. Blijf dit even doen en spoel dan goed uit met water. Herhaal deze stap tot je borstel volledig schoon is. Daarna masseer je de borstel in met conditioner, dit zorgt ervoor dat de haren zacht en soepel blijven. Uitspoelen en laten drogen. Om de steel van je borstel schoon te maken, kun je babyolie gebruiken.

Sponsjes kun je op dezelfde manier schoonmaken, alleen is hier de conditioner niet echt een must. Een borstel voor eyeliner maak je best na elk gebruik schoon met water. Zeep gebruik je maar 1x in de week.

Follow us on Bloglovin’ 🙂

20 thoughts on “Onderhouden van je make-up & toebehoren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s