Get The Look: Katy Perry

(bron:http://static0.hln.be/static/photo/2012/2/0/14/20120302155152/media_xll_4666364.jpg)

We hebben het hier natuurlijk niet over het blauwe haar van Katy. Haar make-up is waarover we het vandaag zullen hebben.

Alle aandacht gaat naar de ogen bij deze look. Ze zijn intens en er werd gebruik gemaakt van kleur! Dat maakt deze look net zo interessant.

Zo maak je deze look:

Wat heb je nodig?

Voorbereiding:

– Concealer

– primer

– potlood om wenkbrauwen bij te werken

– neutraal kleur oogschaduw

– wit oogpotlood

Ogen zelf:

– 2 tinten blauwe oogschaduw die bij jouw ogen passen. Lichte ogen en bleke huid: kies dan bv turquoise, bruine ogen en warmere huidskleur: marineblauw is jouw tint.

– zwart oogpotlood of donkergrijs

– mascara voor extra volume of valse wimpers

Rest van het gezicht:

– nude lippenstift/ lipgloss

– lichtroze blush

Uitleg voorbereiding:

Begin nooit zomaar met je oogschaduw aan te brengen. Als je het goed wil doen moet je de ogen eerst voorbereiden. Katy heeft straffe wenkbrauwen en om dus de look te krijgen kun je jouw wenkbrauwen wat inkleuren, verlengen of gewoon wat opvallender maken.

Gebruik je concealer om foutjes weg te werken zoals blauwe kringen, adertjes, … . Gebruik daarna je primer om over je ooglid te gaan. Zo blijft je oogschaduw mooi de hele dag. Ga nu met het witte oogpotlood onder je wenkbrauw en vervaag het met je vinger. Het wit zal ervoor zorgen dat je wenkbrauwen eruit springen en er veel mooier uitzien. Als je kijkt naar de foto zie je dat er een klein randje wit is tussen het blauw en haar wenkbrauw, daar breng je dus het wit aan. Je laatste stap is om je neutrale oogschaduw aan te brengen als basis voor je blauw straks.

De ogen zelf:

Eigenlijk zijn het gewoon smokey – eyes wat eindresultaat zal zijn, maar je werkt hier met kleur en niet met zwart. Je neemt de lichte kleur en ga over je volledige ooglid. Daarna neem je de donkere kleur en je brengt die enkel aan in je buitenste ooghoek. Vanuit die ooghoek vertrek je naar binnen. Probeer de donkere kleur tussen je oogbal en bot te krijgen. (Misschien zul je eerst eens moeten voelen). Ik vind geen betere manier om het uit te leggen (voorlopig). Met je vinger kun je kleur vervagen en natuurlijker doen lijken. Herhaal deze stap tot je de juiste intensiteit hebt bereikt.

Daarna ga je met de lichte kleur nog eens over je binnenste ooghoek om een duidelijk verschil te hebben.

Je neemt een beetje van de donkere kleur en breng wat aan onder je ogen. Pas op dat het er niet gaat uitzien als een blauw oog! Ga er dan nog overheen met je lichte kleur en laat de twee mengen.

Nu neem je het zwarte oogpotlood of eyeliner. Zowel bovenaan en onderaan mag je een lijn trekken met je oogpotlood. Zorg er wel voor dat alles goed vervaagt in elkaar. Je mag best een dikke lijn bovenaan trekken.

Als laatste stap breng je de mascara aan of valse wimpers en jij hebt de look!

Rest van het gezicht:

Katy laat de rest van het gezicht neutraal ( gelukkig maar). Ze gebruikt enkel een beetje lichtroze blush op de appels van haar wangen en een neutrale kleur lippenstift. Je kan hier voor doorzichtige lipgloss gaan of lichtroze.

8 thoughts on “Get The Look: Katy Perry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s