Geheimen van de pro’s 2

 

Contouring en highlighting

 

Als je enkel maar je foundation aanbrengt en wat afwerkt met een neutraal poeder zul je er nogal ” saai” uitzien. Door de foundation aan te brengen, zijn de natuurlijke schaduwen en accenten veel minder zichtbaar. Schaduwen & accenten, say what??

Vaak heeft iedereen een bronspoeder liggen en deppen ze het gewoon over hun hele gezicht, dat is eigenlijk fout. Je moet het enkel aanbrengen op de plaatsen die ‘schaduw’ nodig hebben. Dit is vooral onder de jukbeenderen, op de zijkanten van je voorhoofd en onder de kin. En dan heb je nog een highlighter nodig die je aanbrengt op de plaatsen waar je het accent op wil leggen. Dit is vooral boven je jukbeenderen, een smalle lijn op je neus en op je kin.

Door deze technieken te gebruiken is het mogelijk om je gezichtsstructuur te veranderen. Je kunt gezicht smaller maken door meer schaduwen onder de jukbeenderen aan te brengen, een dubbele kin wegwerken, je voorhoofd kleiner maken, enz.

Kies voor de schaduw een kleur max 2 tinten donkerder dan je huidskleur en voor de highlighter 2 tinter lichter dan je huidskleur.

Belangrijk is de poeder voor de schaduw zo mat mogelijk te kopen, hoe meer het poeder ‘blinkt’, hoe meer licht het zal absorberen en dus meer zal opvallen.

Zelf gebruik ik producten van Essence en ik ben erg tevreden over. Maar heel wat merken hebben geschikte poeders, denk vooral aan twee hoofdregels ( juiste kleur + zo mat mogelijk, bij de highlighter mag het wel blinken)

4 thoughts on “Geheimen van de pro’s 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s